Visita per a nens i nenes de 3 a 11 anys

Des de MonaEduca oferim una diversa varietat de tallers adaptats a l’edat dels participants, basant-nos en la pedagogia específica de cada grup, adequant la metodologia i les tècniques utilitzades. La nostra finalitat és promocionar valors propers a la conservació del medi natural i el coneixement dels primats, així com el foment d’un esperit crític cap a les accions quotidianes que afecten la diversitat i benestar d’altres espècies del nostre Ordre animal.

Activitats educatives:

Contacontes + taller d’enriquiment + visita a les instalaciones (3 a 8 anys)

La introducció al món dels primats i la importància de diferenciar un animal domèstic d’un salvatge es desenvolupa a través del Kamishibai (“El viatge d’en Ximpàtic” o “Bongo, petita historia d’un ximpanzé”).

L’activitat proposada per als més petits inclou el taller d’enriquiment. Cada nen i nena prepara una petita joguina per als primats de la Fundació, aprenent sobre el comportament tròfic dels ximpanzés. Finalment, durant la visita a les instal·lacions del Centre, es llançaran aquests enriquiments als ximpanzés per part d’un treballador especialitzat de Mona, tota una experiència!

Xerrada + Taller “Sobrevivim a la selva” + visita a les instal·lacions (8 a 10 anys)

A través d’una xerrada introductòria a càrrec de l’educador, es situa als nens i nenes a la Fundació (origen, funció, el dia a dia al Centre, etc.) per a després aprofundir en aspectes relacionats amb les característiques dels primats així com del seu comportament en el seu hàbitat natural. Per concloure, s’explicaran les raons principals que afecten a la seva conservació.

L’activitat proposada és un joc cooperatiu i d’acció, a una zona a l’aire lliure recreativa, en el qual els nens i nenes hauran de familiaritzar-se amb la vida que tenen els ximpanzés a la selva i viure, en primera persona, les dificultats a les quals s’enfronten a l’hora d’alimentar-se, degut a l’acció de depredadors i els nous inquilins de la selva: els humans cultivadors de palma d’oli. No és tracta d’una tasca fàcil!

Xerrada + Joc de rol + visita a les instal·lacions (10 a 11 anys)

A través d’una xerrada introductòria a càrrec de l’educador, es situa als nens i nenes a la Fundació (origen, funció, el dia a dia al Centre, etc.) per a després aprofundir en aspectes relacionats amb les característiques dels primats així com del seu comportament al seu hàbitat natural. Per concloure, s’explicaran les raons principals que afecten a la seva conservació.

L’activitat proposada és un role-playing on els nens i nenes desenvoluparan, reflexionaran i defensaran els diferents rols que estan relacionats amb la problemàtica tractada: la desforestació de la selva per a la plantació de palma d’oli, amb la finalitat d’arribar a una reflexió conjunta, on la clau està en la cooperació i no en la competició.

Contacte:

Departament d’Educació
Email: d.riba@fundacionmona.org
Tel: 629 354 301 (David)