03_inf
Activitats i tallers per als alumnes de 6 a 12 anys.

Primer cicle

Objectius 

Les activitats proposades per als alumnes de primer cicle de primària tenen com a objectius tan l’adquisició de coneixement així com el canvi de percepció i actituds respecte a la tinença d’animals exòtics com a mascotes:

  • Els alumnes aprenen les diferències entre animals salvatges i animals domèstics, així com a conèixer l’efecte negatiu que suposa per un primat la vida en condicions de captivitat extrema.
  • Conèixer les principals característiques diferencials de l’ordre dels primats i perquè nosaltres també hi pertanyem.
  • Conèixer quina es la tasca que es realitza a la Fundació Mona per a la rehabilitació dels primats que hi arriben.

Activitats educatives

Xerrada: Simis, Micos i la Fundació Mona.

L’activitat consisteix en una xerrada a càrrec de l’educador que introdueix als alumnes dins el món dels primats a través del comportament, l’ecologia i la conservació. A més s’exposen els objectius i el funcionament de la Fundació Mona com a exemple del que és i significa una Centre de Recuperació de primats. La xerrada es realitza amb l’ajuda de diferents mitjans audiovisuals.

Vista: Coneguem els ximpanzés i els Macacs

La visita es dur a terme per totes les instal·lacions exteriors del centre on es podem observar les dues espècies primats que s’hi allotgen, els ximpanzés i els macacos. Durant l’activitat es treballen aspectes al voltant de la conducta, l’alimentació i les característiques físiques d’aquests tipus de primats. Els alumnes també podran conèixer la història individual de molts dels primats abans de ser rescatats, i com treballem a la fundació per a rehabilitar-los.

Activitat- Taller: Pesquem tèrmits

Activitat pensada per alumnes de primària de primer i segon cicle. Els alumnes aprenen de forma participativa com s’alimenten els ximpanzés, i també algunes de les capacitats cognitives d’aquests grans simis. Per això, han de construir un termiter artificial i mirar d’extreure els ítems que hi ha dins, tal i com ho faria un ximpanzé, és a dir, mitjançant l’ús precís i coordinat d’algun tipus d’eina.


Segon i tercer cicle

Objectius

Les activitats proposades per als alumnes de segon i tercer cicle de primària tenen com a objectius tan l’adquisició de coneixement, com el canvi d’actituds i comportaments, així com fomentar la seva participació activa en la conservació de la biodiversitat:

  • Conèixer les principals característiques diferencials de l’ordre dels primats així com aspectes de la seva biologia, ecologia i adaptació als diferents hàbitats.
  • Els alumnes aprenen l’efecte negatiu que suposa per un primat la vida en condicions de captivitat extrema i la seva tinença com a mascotes.
  • Conèixer quina és la tasca que es realitza a la Fundació Mona per a la rehabilitació dels primats que hi arriben.
  • Educació per a la Conservació: Encoratgem a l’alumne perquè s’impliqui en la conservació dels primats i el seu hàbitat a través de la reflexió i del canvi en hàbits de consum, convertint-se així en agent de canvi per una gestió més sostenible del planeta.

Xerrada: El mon dels primats: Introducció a la conducta, conservació i evolució.

L’activitat consisteix en una xerrada a càrrec de l’educador que endinsa els alumnes en el món dels primats a través d’explicacions al voltant del comportament, l’ecologia, l’evolució i la conservació. Els nostres especialistes s’adrecen als alumnes de manera adequada al seu nivell de comprensió, encoratjant la seva reflexió i participació. La xerrada es realitza amb l’ajuda de diferents mitjans audiovisuals.

Vista: Els primats a la Fundació Mona

La visita es duu a terme per totes les instal·lacions exteriors del centre on és podem observar els diferents primats que s’hi allotgen. Els alumnes poden observar de primera mà aspectes al voltant de la comunicació, l’alimentació i el comportament social dels primats. Així mateix, es mostra la complexitat d’un Centre de Recuperació i el seu funcionament diari.

Activitat – Taller: Sobrevivim a la Selva

Taller orientat pel cicle mitjà i superior de Primària.
Alimentar-se a la selva no és una tasca fàcil, la competència d’altres grups de ximpanzés, els predadors i l’ésser humà amb les seves plantacions de palmera d’oli la dificulten molt. Els alumnes es posaran en la pell dels ximpanzés, predadors i cultivadors de palma d’oli en un joc d’acció on l’objectiu és la supervivència, a través de la recerca d’aliments.
El taller es desenvolupa en la zona exterior recreativa del Centre.

Activitat – Taller: Conservació i biodiversitat (Oli de Palma)

Taller orientat a cicle superior de Primària. Dinàmica de grup que permet a l’alumne posar-se en situació de l’actual problemàtica de pèrdua d’hàbitat que estan patint les selves de tot el planeta i les conseqüències en la pèrdua de biodiversitat. Mitjançant aquest taller, l’alumne tindrà la possibilitat d’actuar segons el rol que li toqui, i defensar la seva postura davant la problemàtica plantejada. Una manera molt efectiva de prendre consciència de la situació i treballar alhora competències socials i emocionals.