03_inf

Cicle Inicial

Objectius 

Les activitats proposades per als alumnes de primer cicle de primària tenen com a objectius tan l’adquisició de coneixement així com el canvi de percepció i actituds respecte a la tinença d’animals exòtics com a mascotes:

  • Els alumnes aprenen les diferències entre animals salvatges i animals domèstics, així com a conèixer l’efecte negatiu que suposa per un primat la vida en condicions de captivitat extrema.
  • Conèixer les principals característiques diferencials de l’ordre dels primats i perquè nosaltres també hi pertanyem.
  • Conèixer quina es la tasca que es realitza a la Fundació Mona per a la rehabilitació dels primats que hi arriben.

Activitats educatives

Xerrada: Simis, Micos i la Fundació Mona.

L’activitat consisteix en una xerrada a càrrec de l’educador que introdueix els alumnes dins el món dels primats a través del comportament, l’ecologia i la conservació. A més s’exposen els objectius i el funcionament de la Fundació Mona. La xerrada es realitza amb l’ajuda de diferents mitjans audiovisuals.

Durada: 30 minuts

Visita: Coneguem els ximpanzés

La visita es dur a terme per totes les instal·lacions exteriors del Centre on es podem observar els ximpanzés que s’hi allotgen. Durant l’activitat es treballen aspectes al voltant de la conducta, l’alimentació i les característiques físiques d’aquests tipus de primats. Els alumnes també podran conèixer la història individual de molts dels primats abans de ser rescatats, i com treballem a la Fundació per a rehabilitar-los.

Durada: 1h

Taller «Pesquem tèrmits»

Activitat pensada per alumnes de primària de primer i segon cicle. Els alumnes aprenen de forma participativa com s’alimenten els ximpanzés, i també algunes de les capacitats cognitives d’aquests grans simis. Per això, han de construir un termiter artificial i mirar d’extreure els ítems que hi ha dins, tal i com ho faria un ximpanzé, és a dir, mitjançant l’ús precís i coordinat d’algun tipus d’eina.

Durada: 30 minuts


Cicle Mitjà i Superior

Objectius

Les activitats proposades per als alumnes de segon i tercer cicle de primària tenen com a objectius tan l’adquisició de coneixement, com el canvi d’actituds i comportaments, així com fomentar la seva participació activa en la conservació de la biodiversitat:

  • Conèixer les principals característiques diferencials de l’ordre dels primats així com aspectes de la seva biologia, ecologia i adaptació als diferents hàbitats.
  • Els alumnes aprenen l’efecte negatiu que suposa per un primat la vida en condicions de captivitat extrema i la seva tinença com a mascotes.
  • Conèixer quina és la tasca que es realitza a la Fundació Mona per a la rehabilitació dels primats que hi arriben.
  • Educació per a la Conservació: Encoratgem a l’alumne perquè s’impliqui en la conservació dels primats i el seu hàbitat a través de la reflexió i del canvi en hàbits de consum, convertint-se així en agent de canvi per una gestió més sostenible del planeta.

Xerrada: El mon dels primats: Introducció a la conducta, conservació i evolució.

L’activitat consisteix en una xerrada a càrrec de l’educador que endinsa els alumnes en el món dels primats a través d’explicacions al voltant del comportament, l’ecologia, l’evolució i la conservació. Els nostres especialistes s’adrecen als alumnes de manera adequada al seu nivell de comprensió, encoratjant la seva reflexió i participació. La xerrada es realitza amb l’ajuda de diferents mitjans audiovisuals.

Durada: 30 minuts

Visita: Els primats a la Fundació Mona

La visita es dur a terme per totes les instal·lacions exteriors del Centre on es podem observar els ximpanzés que s’hi allotgen. Durant l’activitat es treballen aspectes al voltant de la conducta, l’alimentació i les característiques físiques d’aquests tipus de primats. Els alumnes també podran conèixer la història individual de molts dels primats abans de ser rescatats, i com treballem a la Fundació per a rehabilitar-los.

Durada: 1h

Taller: Sobrevivim a la Selva

Taller orientat per a cicle mitjà i superior de Primària.
Alimentar-se a la selva no és una tasca fàcil, la competència d’altres grups de ximpanzés, els predadors i l’ésser humà amb les seves plantacions de palmera d’oli la dificulten molt. Els alumnes es posaran en la pell dels ximpanzés, predadors i cultivadors de palma d’oli en un joc d’acció on l’objectiu és la supervivència, a través de la recerca d’aliments.
El taller es desenvolupa en la zona exterior recreativa del Centre.

Durada: 30 minuts

Taller: Conservació i biodiversitat (Oli de Palma)

Taller orientat a cicle superior de Primària. Dinàmica de grup que permet a l’alumne posar-se en situació de l’actual problemàtica de pèrdua d’hàbitat que estan patint les selves de tot el planeta i les conseqüències de la pèrdua de biodiversitat. Mitjançant aquest taller, l’alumne tindrà la possibilitat d’actuar segons el rol que li toqui, i defensar la seva postura davant la problemàtica plantejada. Una manera molt efectiva de prendre consciència de la situació i treballar alhora competències socials i emocionals.

Durada: 30 minuts

 


Dossier del Professorat

Podeu descarregar-vos els diferents Dossiers on trobareu tota la informació en relació a la Visita a la Fundació MONA (instal·lacions, recorregut, horari, preu, etc.) i el Projecte Educatiu de MonaEduca (justificació, objetius i la nostra proposta educativa per a cada cicle escolar).