Objectius
Les activitats proposades per als alumnes d’ESO i Batxillerat tenen com a objectius tan l’adquisició de coneixement, com el canvi d’actituds i comportaments, així com fomentar la seva participació activa en la conservació de la biodiversitat:
- Conèixer les principals característiques diferencials de l’ordre dels primats així com aspectes de la seva biologia, evolució, ecologia i adaptació als diferents hàbitats.
- Els alumnes aprenen l’efecte negatiu que suposa per a un primat la vida en condicions de captivitat extrema i la seva tinença com a mascotes.
- Conèixer quins són els principals objectius d’un Centre de Recuperació de fauna salvatge com la Fundació Mona i com es realitza la rehabilitació i resocialització dels primats rescatats.
- Educació per a la Conservació: Obrim un espai de reflexió i debat amb l’objectiu d’implicar a l’alumne en la conservació dels primats i el seu hàbitat, la selva tropical, a través d’un canvi en hàbits de consum, convertint-se així en agent de canvi per a una gestió més sostenible del planeta.
Activitats educatives
Xerrada a l’aula
L’activitat consisteix en una xerrada a càrrec de l’educador que endinsa els alumnes en el món dels primats a través d’explicacions al voltant del comportament, l’ecologia, l’evolució, la cognició i la conservació. Els nostres especialistes s’adrecen als alumnes de manera adequada al seu nivell de comprensió, encoratjant la seva reflexió i participació.
La xerrada es realitza amb l’ajuda de diferents mitjans audiovisuals.
Durada: 30 minuts
Visita: El Centre de Recuperació Fundació Mona
En aquesta activitat els estudiants aprenen els objectius i les funcions d’un Centre de Recuperació de primats. Per això, durant la visita es realitzen parades en les instal·lacions més importants, els educadors expliquen el funcionament i les característiques principals de cadascuna. A més, durant la visita els alumnes podran observar detingudament els primats que s’hi allotgen. Així, poden observar i treballar aspectes vers la comunicació, l’alimentació, desplaçament i el comportament social i individual d’aquestes primats.
Durada: 1h
Taller: Conservació i biodiversitat (Oli de Palma)
Taller orientat a 1r, 2n i 3r d’ESO.
Dinàmica de grup que permet a l’alumne posar-se en situació de l’actual problemàtica de pèrdua d’hàbitat que estan patint les selves de tot el planeta i les conseqüències de la pèrdua de biodiversitat; tot això per les desmesurades plantacions de palmera d’oli. Mitjançant aquest taller, l’alumne tindrà la possibilitat d’actuar segons el rol que li toqui i defensar la seva postura davant la problemàtica plantejada. Una manera molt efectiva de prendre consciència de la situació i treballar alhora competències socials i emocionals.
Durada: 30 minuts
Taller: Conservació i biodiversitat (Coltan)
Taller orientat a 4t d’ESO i Batxillerat.
Dinàmica de grup que permet a l’alumne posar-se en situació de l’actual problemàtica de pèrdua d’hàbitat que estan patint les selves de tot el planeta i les conseqüències de la pèrdua de biodiversitat; tot això pel consum massiu de coltan per a la producció de dispositius tecnològics. Mitjançant aquest taller, l’alumne tindrà la possibilitat d’actuar segons el rol que li toqui, i defensar la seva postura davant la problemàtica plantejada. Una manera molt efectiva de prendre consciència de la situació i treballar alhora competències socials i emocionals.
Durada: 30 minuts
Dossier del Professorat
Podeu descarregar-vos els diferents Dossiers on trobareu tota la informació en relació a la Visita a la Fundació MONA (instal·lacions, recorregut, horari, preu, etc.) i el Projecte Educatiu de MonaEduca (justificació, objetius i la nostra proposta educativa per a cada cicle escolar).